Startseite Alt+0 Navigation Alt+1 Inhalt Alt+2 Suche Alt+3 Inhaltsverzeichnis Alt+4 Seite drucken

Enabling and Connecting Global Change Research on Mountains: a Mountain Research Initiative perspective

16. Juni 2020

Ort:
Hörsaal, SLF Davos
Flüelastrasse 11
7260 Davos Dorf
Organisator:
Eidg. Forschungsanstalt WSL / Institut für Schnee- und Lawinenforschung SLF
Kontakt:
jasmin.kuenzli@slf.ch
Voraussetzungen:
Öffentliche Veranstaltung.
Website:

The Mountain Research Initiative (MRI) envisions a world in which research to understand global change challenges and opportunities in mountains is conducted across borders and disciplines, generating knowledge that supports decisions, actions, and enables transformations to sustainable development. In this talk I critically reflect on the challenges of taking a social-ecological systems approach to such research, namely, to distil and scale research efforts from the local to the global. Building on conceptual advances on network approaches, I relate our experiences at MRI in connecting a global research community to key science-policy processes relevant for society.

Referent/in: Dr. Carolina Adler, Executive Director, Mountain Research Initiative (MRI), Switzerland

Moderator/in: Charles Fierz

Sprache: englisch

Zielpublikum: everybody interested in this topic